5 gezondheidsredenen om een kantoor plant toe te voegen aan je kantoor

Als er meer mensen thuis werken vanwege het coronavirus, betekent dit voor velen van ons ook dat we moeten klauteren om een ​​klein maar productief hoekje van het huis te maken om vanuit te werken, of het nu in de keuken of de woonkamer is. En hoewel dit misschien niet het eerste is dat in u opkomt, kun je overwegen om wat groen toe te voegen aan uw geïmproviseerde thuiskantoor. Zeker, een kantoor plant kan een kamer er beter uit laten zien, maar studies suggereren ook dat ze talloze gezondheidsvoordelen kunnen hebben. Hier zijn enkele redenen waarom je een kantoor plant op je bureau (of aanrechtblad) zou moeten plaatsen.

1. Verbeter de luchtkwaliteit

Volgens een NASA-onderzoek kan een kantoor plant helpen de lucht te zuiveren. Wetenschappers hebben 107 vluchtige organische stoffen in het Skylab-ruimtestation geïdentificeerd die bijdroegen aan een slechte gezondheid. Maar onderzoekers ontdekten ook dat bepaalde kamerplanten deze chemicaliën uit de benauwde kantoor- (of thuis)lucht kunnen verwijderen, waardoor deze in wezen wordt gezuiverd.

2.Stressbusters

Velen van ons staan ​​onder grote druk op het werk, en gezien de huidige onzekerheid zal dit waarschijnlijk alleen maar toenemen. In onderzoek lieten wetenschappers werknemers getimede computertaken uitvoeren in kamers met en zonder planten. Als de planten aanwezig waren, waren de deelnemers productiever, minder gestrest en hadden ze een lagere bloeddruk.

3. Verminder ziekte

Het toevoegen van kamerplanten aan het kantoor kan ook helpen om bugs af te weren. Noorse onderzoekers ontdekten dat het ziekteverzuim meer dan 60 procent voelt in kantoren met planten in vergelijking met kantoren zonder groen.

4. Verhoog de productiviteit

Die potplant zal je niet alleen helpen om je meer ontspannen te voelen, het kan je ook efficiënter maken. Onderzoekers ontdekten dat planten de productiviteit met 15% konden verhogen. De wetenschappers suggereerden dat een groen kantoor de werkbetrokkenheid van werknemers vergroot door hen fysiek, cognitief en emotioneel meer bij hun werk te betrekken.

5. Verhoog het comfort

Als de vochtigheid binnenin daalt, kunt u zich traag voelen. Maar er is ook gekeken heeft ook gekeken of planten ook bij dit probleem kunnen helpen. Ze ontdekten dat het toevoegen van planten aan een kamer de luchtvochtigheid echt kan verhogen, waardoor de kamer comfortabeler aanvoelt voor werknemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *