Altijd droog met een aluminium overkapping

Het is winter en je toch wil je lekker buiten zitten. Nu heb je een houten overkapping maar die blijft steeds lekken ook al word het steeds gerepareerd. Doe die verrotte houten overkapping dan maar gauw weg want het is tijd voor een aluminium overkapping. Met een aluminium overkapping zorg jij ervoor dat je ten alle tijden buiten kan zitten zonder last te hebben van weer. Twijfel dan ook niet langer en ga gelijk voor de juiste keus. Naast dat je veel meer kan is de keuze tussen overkappingen ook veel groter en zit je niet vast aan een standaard overkapping.

Soorten overkappingen

Met overkapping heb je een brede keus. Je kan kiezen uit een houten of die van aluminium. Daarnaast heb je ook nog een carport die standaard van aluminium is of heb je een douglas overkapping die alleen maar van hout is. Met een aluminium overkapping krijg je deze keuze helaas niet, wel krijg je de keuze om er een glazen wand in te zetten zodat je met elk weer of wind buiten zou kunnen zitten. Als laatste vereist de aluminium overkapping minder onderhoud en gaat deze langer mee, maar past een houten overkapping in elke tuin met betrekking tot stijl.

De Houten overkapping

De houten overkapping is geliefd bij veel mensen en dat is natuurlijk te begrijpen. Helaas vereist de houten overkapping meer onderhoud. Zo kan deze gaan lekken en gaan insecten zoals bijen en wespen er aan knagen voor hun korven. Een houten overkapping past over het algemeen wel bij iedereen in zijn of haar tuin als je kijkt naar de stijl van tuin in tegenstelling tot de aluminium overkapping. Dit komt omdat een houten overkapping een lichte kleur heeft en dus overal bij past. Daarnaast krijg je de keuze voor een tuinhuis erbij waar je eventueel tuingereedschap in kan opslaan.

TuinMani

De metalen overkapping

De metalen overkapping ook wel de aluminium overkapping is zeer geliefd. Dit is omdat je met zowel mooi weer als slecht weer lekker buiten kan zitten. Natuurlijk word een aluminium overkapping warmer in de zomer aangezien het een donkere kleur heeft en dit meer warmte opneemt. Met deze overkapping krijg je wel de optie om er glazen wanden en een glazen schuifdeur erin te zetten. Dit kan helaas niet met een houten overkapping omdat er een rails ingezet moet worden. Door middel van de glazen wanden en deur kun jij dus in de winter lekker buiten zitten.

Onderhoud van de overkapping

Een houten overkapping vereist meer onderhoud dan een aluminium overkapping. Een houten overkapping kan namelijk gaan lekken wanneer het dak te veel verweerd, bij die van aluminium heb je over het algemeen minder last van verwering. Natuurlijk oogt een houten overkapping schoner, maar die van aluminium is makkelijker schoon te krijgen. Een groot nadeel van een houten overkapping is dat insecten het fijn vinden om er nesten te bouwen en krijg je dus sneller last van bijen of wespen. Nu ligt de keuze natuurlijk bij jezelf en gaat het erom wat het beste past in jouw achtertuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *