Bescherm je water tegen lood

Lood in water

Het komt in moderne woningen niet meer voor, maar oudere woningen kunnen voorzien zijn van loden leidingen. Vanaf de 60er jaren is het installeren van nieuwe leidingen van lood niet meer toegestaan, het in gebruik hebben van de leidingen is nog wel toegestaan. Helaas zit lood niet alleen in leidingen, maar kan het ook voorkomen in verf of andere producten. Heb je het in je lichaam dan kan het voor vervelende gevolgen zorgen zoals nierfalen of hart en vaatziekten. Lood in water kan dus gevaarlijk zijn voor je gezondheid, door het water eenvoudig te laten testen weet je direct of je water lood bevat.

Lood in water

Het kopen van een oudere woning

Koop je een oudere woning dan moet er in de verkoopbrochure worden vermeld dat er loden leidingen zijn gebruikt, vaak staat er vermeld dat de verkoper het niet weet. Toch is het verstandig om na te gaan, na de koop of er loden leidingen zijn gebruikt en deze te verwijderen. Je kunt natuurlijk ook een test laten doen voor het lood in water, op de website van water-lab.nl kun je dit laten doen. Wanneer je de uitslag hebt weet je direct waar je aan toe bent, is je water loodvrij hoef je daar geen zorgen meer over te hebben. Zit er wel lood in het water dan moet je actie ondernemen, lang tijd lood in je lichaam is schadelijk voor je gezondheid.

Professioneel laten laten

Gelukkig is er nu een partij voor het professioneel testen van lood in water, water-lab.nl is de enige partij in Nederland die dit voor consumenten kan doen.Na het krijgen van de test, vul je deze met water en stuur je deze naar het laboratorium. Ook hotels, zwembaden en andere instanties maken gebruik van het bedrijf om water te laten testen. de uitslag van de test krijg je netjes in je mailbox waarna je bij negatief resultaat actie kunt ondernemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *