Buiten zitten in jouw eigen tuin

Buiten zitten in de open lucht is mooi. Maar ik vind het wel wat kaal. Bij vrienden van ons hebben ze een mooie overkapping geplaatst. Dit is toch gelijk wat gezelliger vind ik. Je kunt het geheel wat aankleden en het is net of je in een knusse woonkamer zit of in een gezellig bruin café bijvoorbeeld.

Deze overkapping was dan toevallig helemaal uit hout opgetrokken met in dit geval dakpannen op het dak. Dat is wel mooi, maar hiervoor heb ik niet de ruimte in mijn tuin. Deze is namelijk niet groot qua oppervlakte. Als ik daar een dergelijke overkapping in plaats ben ik een derde van mijn tuin kwijt.

Zoeken naar een lamellen overkapping

In mijn zoektocht naar andere opties voor een overkapping ben ik een geschikte tegengekomen. Namelijk een overkapping met lamellen. Deze overkapping lamellen kan ik direct aan mijn huis plaatsen. Gelijk achter de woonkamer.

Deze overkapping lamellen kan ik namelijk in de basis maken van een aluminium constructie. Hierdoor wordt het een soort serre achtig idee en dit past mooi bij het huis.

In verband met de lichtinval in de woonkamer wild ik geen dicht dak op de lamellen overkapping. Dus geen dakpannen of riet bijvoorbeeld. Met een lamellen dak kun je hiermee schakelen. Je kunt de lamellen dicht zetten als er een bui aan komt of als je in de schaduw wilt zitten.

Wil je een beetje schaduw creëren dan kun je de lamellen gedeeltelijk sluiten.

Maar als je volop licht en zon wenst, dan kun je de lamellen volledig open zetten.

Tevens, als je s’avonds naar binnen gaat kun je natuurlijk ook de lamellen weer helemaal open zetten en zodoende weer voor lichtinval zorgen in je woonkamer. Ik zie ook voordelen in het plaatsen van deze constructie. Aangezien ik snel last heb van mijn rug werk ik liever met deze aluminium constructie dan met zware planken of vele stenen. Dat is namelijk een veel hogere belasting voor je lichaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *