Dit zijn de voor- en nadelen van een visgraat parket

De visgraat vloer: nog altijd razend populair en niet weg te denken uit het moderne interieur. Gek genoeg bestaat het ook al heel lang. Het eerste visgraat parket is meer dan 100 jaar oud. Het is dus geen nieuwe techniek, en ook niet eentje die we weinig zien. En toch hebben nog altijd zoveel mensen een voorkeur voor dit type vloer. Hoe dat komt, en welke voordelen de vloer met zich meebrengt? Dat ontdek je hier.

Een opvallend ontwerp

Vloeren zijn vaak zeer neutraal. Met name hout maar ook tapijt of zeil zijn vaak in neutrale kleuren, vallen weinig op. Dat is prima, maar je kunt ook een beetje speelsheid aan je interieur toevoegen zonder maffe meubels en accessoires te plaatsen. Dat kan onder andere door een beetje te spelen met de vloer. Een visgraat vloer is dan een ideaal idee. Het is niet te opvallend want het blijft parket. Je hebt dus te maken met vrij neutrale houtkleuren. Maar er zit een kleine knipoog in je interieur. Je weet zeker dat je opvalt zonder een knalgele bank neer te zetten. 

Tijdloos

Houten vloeren zijn tijdloos. Parket vloeren zijn dat ook. En visgraat eigenlijk ook! Het is niet het soort interieurkeuze waar je na een jaar spijt van hebt. Want niets is vervelender dan meegaan in een trend en na korte tijd al realiseren dat de mode verandert of dat je smaak gewoon niet meer past bij dit opvallende item. Een visgraat parket vloer zul je dat niet niet snel mee hebben. Het past bij elke tijd maar ook bij elk soort interieur, van modern tot vintage. 

Zijn er ook nadelen?

Net als elke andere vloer heeft visgraat ook enkele nadelen. Zo is het relatief duur om het te laten leggen, doordat er simpelweg meer tijd in gaat zitten. Een vloer in punten leggen is ook lastiger zelf te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *