Drie manieren om een woning te financieren

Het kopen van een huis is duur, heel duur. Wanneer je een woning gaat zoeken is het dan ook belangrijk om te kijken hoe je een woning gaat betalen. Hoeveel geld heb je gespaard? En hoeveel hypotheek kan ik krijgen? En zijn er nog andere manieren hoe je een woning kan financieren? In dit artikel neem ik je mee in de drie mogelijkheden die je hebt om een woning te financieren. Over het algemeen zien we vaak dat een combinatie van deze drie mogelijkheden wordt gebruikt om een woning te betalen.

Eigen vermogen

De beste manier om dingen te kunnen betalen is om dit uit je eigen zak te doen. Wanneer je gespaard geld gebruikt om iets te financieren hoef je natuurlijk geen rente te betalen over het geld dat je leent. Vaak is het geld uit eigen vermogen helaas niet genoeg om de gehele betaling te doen. Wel is het dus handig om een deel van de betaling uit je eigen zak te doen. Let er wel op dat je het gespaarde geld op deze manier niet kan gebruiken voor andere aankopen. Wanneer je binnenkort andere grote aankopen moet doen kan het dan handiger zijn om een hogere hypotheek af te sluiten en dit geld te bewaren.

Schenking

Hebben je ouders geld voor je gespaard? Dan is een schenking de ideale manier om dit belastingvrij over te geven. Ouders mogen namelijk tot een ton aan hun kinderen geven mits ze dit geld aan een nieuwe woning uitgeven.

Hypotheek

Meestal zijn de eerder genoemde financieringsmogelijkheden niet genoeg om een woning te kunnen betalen. Daarom is het belangrijk om een hypotheek af te sluiten om de woning toch te kunnen betalen. Over deze hypotheek moet je een hypotheekrente betalen. Neem een kijkje op www.hypotheek24.nl en kom erachter waar jij de goedkoopste hypotheek kan vinden voor jouw persoonlijke situatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *