Duurzaam wonen? Volg deze tips!

Duurzaam en verantwoord leven komt steeds hoger in het vaandel te staan. Duurzaamheid is iets wat we ook in onze woonomgeving steeds vaker terug zien. Steeds vaker kiezen mensen er bijvoorbeeld voor om zonnepanelen te laten plaatsen of ze gaan bewuster om met hun elektrische apparaten. Ben je benieuwd wat jij allemaal kunt doen om duurzamer te leven? Lees dan gauw verder, want in dit artikel geef ik je een aantal praktische tips.

Handige tips voor duurzaam wonen

Kies een duurzame energieleverancier

Je kunt stroom dat uit het stopcontact dan wel niet zien: tóch bestaan er verschillende soorten elektriciteit. De meeste elektriciteit is afkomstig van centrales die fossiele brandstoffen gebruiken om te stoken. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer energieleveranciers die bij het stookproces gebruik maken van duurzame energiebronnen, zoals zon, wind, de kracht van water of bijvoorbeeld biomassa.

Tip: zelf een duurzame energieleverancier kiezen?

Ga verantwoord om met je energieverbruik

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om verantwoordelijker om te gaan met je energieverbruik. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om korter te douchen. Veel mensen staan bijvoorbeeld een kwartier of twintig minuten onder de douche, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Ook is het slim om de stekkers van apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact te halen en om de televisie of radio bijvoorbeeld niet onnodig aan te laten staan.

Isoleer je woning

Door je woning goed te isoleren, blijft warmte beter behouden. Zo bespaar je dus een hoop geld en energie. Veel mensen denken dat isoleren duur is, maar met een relatief kleine investering kun je al veel besparen. Een goed geïsoleerd huis is bovendien meer waard!

Meer weten?

Wil je meer weten over duurzaam wonen en ben je op zoek naar passend advies, of ben je op zoek naar een leverancier van duurzame energie? Bezoek dan eens de website van Engie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *