Een nieuw dekbed nodig? Kies uit deze soorten vullingen

dekbedden

Een dekbed kan, wanneer je hier zorgvuldig mee omgaat, gerust meerdere jaren mee. Toch ontkom je er op een gegeven moment niet aan eens een nieuw dekbed te kopen. Dit kan nodig zijn omdat een oud exemplaar versleten is of omdat je een nieuw matras koopt met een ander formaat dan je oude matras. Los van dat je bij het aanschaffen van een nieuw dekbed goed zult moeten letten op de warmteklasse is het materiaal waar de vulling uit bestaat cruciaal voor het comfort dat je straks zult ervaren bij je nieuwe dekbed. Hieronder lees je welke vier vullingen tot de meest populaire behoren.

warm slapen onder een dekbed

Dons

Van de relatief dure dekbedvullingen is dons misschien wel het meest geliefd. Dit omdat dons warmte goed vasthoudt maar toch vocht prima absorbeert. Daarnaast drapeert een donzen dekbed buitengewoon goed. Een donzen exemplaar kent helaas ook nadelen. Naast het feit dat een dergelijk dekbed redelijk duur is, is het voor velen ongewenst dat de vulling grotendeels bestaat uit veertjes van eenden en ganzen.

Polyester

Polyester is een synthetische vulling voor dekbedden die qua prijs/kwaliteitverhouding meestal goed scoren. Nadeel is wel dat polyester vocht minder goed absorbeert. Wel kun je polyester met gemak op zestig graden wassen. Polyester voelt daarnaast redelijk koel aan.

Katoen

Net als polyester voelt katoen betrekkelijk koel aan. Daarmee zijn dit wel prima materiaalsoorten voor mensen die het ’s nachts snel te warm hebben. Katoen is eveneens vrij goedkoop en makkelijk te wassen. 

Wol

Mensen die liever toch voor een warme dekbedvulling kiezen zouden ook kunnen gaan voor een exemplaar met een vulling van wol. Wol is misschien wel de meest comfortabele vulling die er bestaat, ook omdat vocht er uitstekend door wordt doorgelaten. Net als donzen dekbedden is een wollen exemplaar, mede door z’n dikte, wel moeilijk om grondig te reinigen, bijvoorbeeld in de wasmachine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *