Ga je voor de eerste keer een huis kopen? Dit moet je weten!

Voor de eerste keer een huis kijken is altijd een spannend avontuur. Het is een van je belangrijkste besluiten in je leven met grote gevolgen. Het laatste wat je daarom wilt doen is zonder voorbereiding het koopproces instappen. Geen zorgen, je bent op de juiste blog beland, want vandaag gaan we het hebben over het kopen van een huis!

Kies een woonplaats

Als eerste moet je een plek kiezen waar jij een huis wilt kopen. Omdat het best lang kan duren voordat er een geschikte woning beschikbaar komt is het verstandig om zo snel mogelijk te bepalen waar jij echt wilt wonen. Dit kan de omgeving zijn waar je bent opgegroeid, of juist de omgeving waar veel familie en vrienden wonen. Misschien wil je juist dichter bij je werk wonen, of ga je precies tussen de familie  van jou en die van je partner wonen. Zodra je de omgeving gekozen hebt is het  tijd om de markt in de gaten te houden.

Op internet kan je eenvoudig het aanbod bekijken van huizen die te koop staan. Door dagelijks even te checken mis je nooit een nieuw aanbod en kan je op tijd reageren voor een bezichtiging.

Samenwerken met een makelaar

Als je een huis gevonden hebt wordt het tijd om een makelaar te zoeken. Een makelaar helpt je met de koop van de woning en weet vaak veel van de omgeving af. Hierdoor krijg je advies op maat dat jou kan helpen met het kiezen voor een woning. Ook zal een makelaar je helpen om een passend bod uit te brengen, zodat je nooit te veel betaald voor een woning.

Als je nog een makelaar zoekt in Zuid-Holland neem dan een kijkje bij ikganaarvmk.nl, een vriendelijke en ervaren makelaar die al jaren actief is in het zuiden van het land.

Hypotheek

Vaak voordat je de huizenjacht begint wil je eerst weten hoeveel je maximaal kan lenen van de bank. Een hypotheek is gebaseerd op je loon van de afgelopen jaren en hoe stabiel jouw baan is. Ook kijkt de bank naar openstaande schulden en eigen vermogen. Des te meer eigen inleg jij kan inbrengen, des to meer je kan lenen. Neem daarom altijd eerst contact op met je bank voordat je op huizenjacht gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *