Het plaatsen van betonijzer

Het is eindelijk zover, de fundering ligt en de vloer moet gemaakt worden. Maar dan komt het eerste probleem, hoe moet je eigenlijk betonnetten plaatsen? Misschien leuk om eens te weten wat de netten eigenlijk zijn en waarvan ze gemaakt zijn, eigenlijk zijn het niet meer dan aan elkaar gelaste staven geribbeld betonstaal. Het net en beton werken als het ware samen om een vloer te maken van gewapend beton, druk en trekkrachten worden opgenomen waardoor er geen scheuren in de vloer ontstaan. De netten voor in de beton kunnen in verschillende maten worden gekocht bij betonstaal.nl. 

Wapening moet vrij van de vloer liggen

Wanneer je betonnetten als wapening wil gebruiken van je vloer, moeten de netten vrij van de vloer komen te liggen om voldoende dekking te krijgen. Dit wil zeggen dat onder de netten voldoende beton aanwezig moet zijn, dit kun je bereiken door gebruik te maken van zogenaamde supportliggers. Dit is eigenlijk een standaard van metaal, in driehoekvorm waarop op je de netten neer kunt leggen zodat deze de vloer niet raken. De liggers zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar, hoe dikker de vloer hoe hoger de supportliggers moeten zijn en andersom geldt dit ook.

Het storten van de vloer

Het is belangrijk bij het storten van een vloer, dat de betonnetten goed op zijn plaats blijven liggen. Vaak heeft men gebruik gemaakt van binddraad om de netten op zijn plaats te houden, en ze aan elkaar te koppelen. Tijdens het trillen van het beton, moet men voorkomen dat de netten worden aangeraakt met de trilnaald. Let er ook op dat de netten netjes in de vloer zitten, op deze manier heb je een goede stevige vloer die je kunt belasten en waar geen scheurvorming in komt. De medewerkers van betonstaal.nl kunnen je hierover alles vertellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *