Hoe herken ik een lekkage?

Hulp nodig bij een lekkage verhelpen? Een lekkage is erg vervelend. Het is belangrijk om een lekkage te voorkomen. Dat doet u door regelmatig allerlei dingen te controleren. Denk aan watervlekken op het plafond en ook aan water op de vloer. Overigens moet u goed opletten dat het geen condensatie is. Soms denkt u dat het lekkage is en soms lijkt het ook zo. Dat is het echter niet. Het is gewoon condens van wasgoed dat te drogen hangt. Het kan ook kookvocht zijn of vocht uit de douche. Hoe herkent u een echt lek? En hoe kunt u een lekkage verhelpen?

Een lekkage herkennen

Wij hebben al gezegd dat u een lekkage kunt herkennen aan vochtige plekken in het plafond. Dat is vaak een lekkage van het dak. Het kan echter ook vocht in de muren zijn. Het behang komt vaak sneller van de muur dan verwacht. Ook kunt u hier vochtplekken zien. Door hierop verdacht te zijn, kunt u snel overschakelen om de schade te beperken. Het is belangrijk dit goed te doen en niet te lang te wachten. Een andere vorm van lekkage kan ook opstijgend vocht zijn. Dat is vocht dat vanuit het huis naar boven trekt. Natuurlijk is het goed om ook dit te controleren.

Een lekkage verhelpen

Wanneer u een lekkage via het dak hebt, is het natuurlijk goed om er een dakspecialist bij te halen om de lekkage te verhelpen. Bij een lekkage in het toilet, de badkamer of een leiding is het goed om een loodgieter te vragen. Een loodgieter kan een lekkage snel herkennen en door zijn ervaring weet hij vaak wat hij moet doen om het te verhelpen. Uiteindelijk is het essentieel en goed om van de lekkage af te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *