Nog steeds een geliefde plant voor iedere tuin

buksbomen

Buksbomen zijn wel vaker in het nieuws gekomen vooral vanwege de buxusrups en buxusmot die steeds meer zijn sporen achterlaten. Echter blijft de buxus nog steeds een geliefde plant die je zowel in de voor- als achtertuin blijft zien. Een reden waarom de buxus zo geliefd bij is dat het bijna in iedere vorm te snoeien is. Het is en blijft een mooi gezicht als je erlangs loopt.

buksbomen

De buxus kwam voornamelijk voor tuinen van paleizen en kastelen. Echter vanwege zijn uitstraling is de buxus ook geschikt als een solitaire plant. Plaatst een buxus in je tuin en het trekt meteen de aandacht, vooral als het in een vorm snoeit die opvalt. Een ware eyecatcher dus! Wat de buxus ook een topper maakt is het feit dat het, het hele jaar groen blijft. Zo kan je het hele jaar genieten van je mooie buxus.

Een ander toppunt van de buxus is dat hij overal tevreden is, of hij nou vol in de zon staat of in de schaduw. Dit maakt de buxus een zeer gemakkelijke plant vooral omdat deze maar een keer per jaar gesnoeid moeten worden. Ga je liever voor iets simplistisch? Dan is misschien de buxus bol geschikt voor jou. Buxusbollen zijn in verschillende maten beschikbaar. Sommige zijn 20-30 cm en andere kunnen zelfs wel 60 cm worden! Dus of je nou een grote tuin of een kleine tuin hebt. Er is altijd plaats voor een buxus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *