Steiger met meerdere plateaus

Rolsteiger

Bij een rolsteiger kun je gebruik maken van een of meerdere plateaus om op te werken, in tegenstelling tot een vaste steiger kun je deze steigers eenvoudig verplaatsen omdat ze voorzien zijn van wieltjes. Deze steigers zijn ook veel eenvoudiger op te bouwen dan een vast model, mede door de lichte materialen die zijn gebruikt bij het vervaardigen van de steiger. De vaste elementen kun je gebruiken om een steiger op te bouwen voor de gewenste hoogte.

Rolsteiger

Werk veilig op hoogte

Je kunt nog zo’n veilige rolsteiger hebben, als je zelf niet aan de veiligheid denkt, werk je nog niet veilig. Daarom zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden, om veilig te kunnen werken. Zo dien je de wieltjes op de rem te zetten voordat je de steiger beklimt, ook de stabilisatoren moeten goed en stevig op de grond staan. Klim je naar boven, moet je altijd de binnenkant gebruiken om naar boven te gaan. Bouw een rolsteiger nooit hoger buiten dan 12 meter, dit is een veilige hoogte en binnen 8 meter.

Verrijden van een rolsteiger

Om een rolsteiger veilig te verrijden zijn er ook een aantal punten belangrijk, zo mag je deze nooit verplaatsen wanneer deze hoger is dan acht meter. Is je steiger tien meter hoog, dien je dus twee meter af te breken om de steiger veilig te verplaatsen. Tijdens het verplaatsen mogen er geen personen aanwezig zijn op de steiger, ook los materiaal moet worden verwijderd voor het verplaatsen. Ook moet je voorkomen dat je over hellingen en door kuilen rijdt, kies dus altijd voor een vlakke weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *