Tips voor het aanleggen van een houten vloer

houten vloer kopen

Een mooie manier om je huis een nieuw leven in te blazen is door het kopen en aanleggen van een nieuwe vloer. Om de warmte van buiten naar binnen te brengen kan je kiezen voor een houten vloer. Houten vloeren brengen vaak een goede sfeer met zich mee. De keuze tussen het aantal vloeren is niet altijd makkelijk en daarom is goed onderzoek doen erg belangrijk. Een vloer kan je laten aanleggen door specialisten maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. In deze blog geven wij je hier tips voor.

Laminaat of een houten vloer?

Mensen twijfelen vaak over het kiezen tussen laminaat en een houten vloer. Als je puur kijkt naar het aanleggen van de vloer is het aan te raden om te kiezen voor laminaat. Laminaat is er namelijk voor gemaakt om in elkaar geklikt en gelegd te worden. Vind je de uitstraling van de vloer erg belangrijk en wil je graag voor een houten vloer kiezen? Dan begrijpen wij die keuze ook helemaal.

Weet wat je koopt

Bij de zoektocht naar je nieuwe houten vloer kijken we vaak alleen naar het uiterlijk. Dit is natuurlijk logisch omdat we willen dat onze vloer er goed uit ziet. Maar de eigenschappen van het hout zou ook een grote rol moeten spelen in je aankoopproces. Deze eigenschappen bepalen hoelang de vloer meegaat en hoe makkelijk het is om deze goed aan te leggen. Houdt bij je zoektocht dus ook rekening met de eigenschappen van het hout.

Zelf leggen of laten leggen?

Een laminaatvloer is relatief eenvoudig zelf te leggen. Voor het plaatsen van een houten vloer raden we je aan om een bedrijf in te schakelen. 

Bekijk ook eens: 

Goedkope houten vloer

Houten vloer Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *