Tips voor het uitzoeken van je nieuwe vloer

laminaat

Ben jij opzoek naar een nieuwe vloer voor in je huis? Dan sta je voor een lastige keuze, veel mensen geven aan dat ze het kiezen van een nieuwe vloer het lastigste vinden van het inrichten van het huis.  Ga je voor een gietvloer, betonvloer, tegels, tapijt of laminaat? Iedere vloer heeft zo zijn eigen voor-en nadelen, een keuze maken kan dus lastig zijn en hier moet goed over nagedacht worden. In deze blog geven wij je tips die je zullen helpen bij het maken van deze keuze. Direct op zoek naar een vloer? Via onderstaande links koop je eenvoudig een nieuwe vloer in jouw buurt:

Houdt rekening met de ruimte

Voordat je een keuze maakt moet je de eigenschappen weten van de vloer die je in gedachte hebt. Sommige vloeren zijn namelijk totaal ongeschikt voor de ene ruimte en zijn wel goed voor een andere ruimte. In de badkamer en de keuken moet je rekening houden met de vochtbestendigheid van de vloer. Dit is ook de reden dat je nooit houten vloeren terugvindt in de badkamer. Stel vooraf dus goed op waar je vloer aan moet voldoen en ga dan pas op zoek.

Hoe gaat de vloer gebruikt worden?

Je moet ook rekening houden met hoe vaak de vloer belast gaat worden. Wanneer je veel kinderen of huisdieren in huis hebt wordt de vloer vaak belast en zal je dus veel moeten schoonmaken. Wat dan een goede keuze kan zijn is om te gaan voor een onderhoudsvriendelijke vloer. Dit scheelt veel schoonmaken en de vloer gaat er niet kapot aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *