Veel mogelijkheden met led strips

Met LED strips heb je heel veel mogelijkheden. Leds zijn lichtgevende diodes. Dat zijn elektronische componenten, die werken op lage voedingsspanningen, weinig stroom vragen en erg lang meegaan. Voeg daarbij dat ze klein zijn en diverse kleuren kunnen uitstralen, en dan heb je de voornaamste voordelen en karakteristieken van leds op een rij. Als eenzelfde led meerdere kleuren moet uitstralen, dan zijn dat in feite met 3 leds in een behuizing: een rode, een blauwe en een groene. Door de kleuren te combineren kan je diverse kleuren krijgen.

Led verlichting

Leds worden al lang in elektronische apparaten gebruikt. Ze worden nu voor verlichting toegepast, omdat de lichtopbrengst behoorlijk is verbeterd en door de productie op grote schaal zakken de kosten. Toch is ledverlichting nog redelijk duur. Berekeningen hebben echter aangetoond dat door het lage energieverbruik en de lange levensduur verdien je de extra kosten van led verlichting ten opzicht van gloeilampen vrij snel terug. Behalve dat led verlichting goed voor je portemonnee zijn, zijn ze ook duurzaam. Goed voor het milieu dus! Dat je diverse leds voor een led lamp nodig hebt, doet daar heel weinig aan af.

Led strips

We noemden al dat leds klein zijn en op een lage spanning werken. Ze kunnen dan ook prima aan elkaar worden verwerkt tot een strip, zonder dat je bang heeft te zijn voor een stroomstoot. Een strip bevat een groot aantal leds, die elk op een eigen flexibel printplaatje zitten. Het aantal toepassingen is zeer groot. De lichtuitstraling is verdeeld over een strip in plaats van geconcentreerd in een lamp. Voor sfeerverlichting zijn INTOLED LED strips uitstekend geschikt. Je kunt ze van een speciale dimmer voorzien. Maar een led strip kan ook heel functioneel zijn, bijvoorbeeld voor de verlichting van een trap. Het licht wordt dan gelijk verspreid over de hele trap. Je kunt een bewegingssensor gebruiken, opdat het strip automatisch oplicht als er beweging wordt gedetecteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *