Verkopen van je unieke woning

Monument verkopen

Na jarenlang gewoond te hebben in je unieke woning vind je het tijd om verder te kijken, de gezinssamenstelling is veranderd waardoor je een ander type woning praktischer vindt. Maar een monument verkopen doe je niet zomaar, daar moet een makelaar bij helpen die verstand van zaken heeft. Aan de andere kant moet er ook gekeken worden naar de persoonlijke wensen van de verkoper, bijzonderwonen.com is expert in het verkopen en kopen van bijzondere woningen.

Monument verkopen

Verschillende instanties

Wil je een monument verkopen dan kun je te maken krijgen met diverse instanties, monumentenzorg van de gemeente is een van deze afdelingen. Vaak wanneer je een monument wilt verkopen is het maatwerk, de meeste makelaars hebben hebben niet veel te maken met deze omstandigheden. Bijzonderwonen.com doet niet anders dan kopen en verkopen van bijzondere woningen, waarbij meer wordt gevraagd dan de standaard koop of verkoop procedure zoals bij een normale woning. Ook bij aankoop zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten van een woning. 

Procedure bij aankoop van een woning

Naast een monument verkopen kun je natuurlijk ook een prachtig monumentaal pand kopen, ook daar geldt een speciale procedure waarbij je moet weten wat je doet. Zijn er mogelijkheden om subsidie te krijgen om het pand indien nodig te restaureren, zijn er asbest of andere verboden materialen aanwezig in de woning? Ook word je begeleidt bij de aankoop, hoe is de staat van de woning en is de vraagprijs een realistische prijs voor het monument? Allemaal vragen die op je afkomen bij de aankoop van een woning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *