Wanneer je hypotheek oversluiten?

Execution only

Als je een hypotheek hebt afgesloten, betaal je hier een maandelijks rentepercentage over. Maar als de rente momenteel een stuk lager is dan wat jij betaalt, kun jij heel wat geld besparen. Hoe? Nou, door je rentevaste periode niet af te wachten, maar je hypotheek nu over te sluiten. Één van de hypotheekverstrekkers waarbij dit mogelijk is, is Execution only. Maar wat is een hypotheek oversluiten nou precies? Dat leer je in dit blogartikel.

Wat is een hypotheek oversluiten?

Je hypotheek oversluiten houdt in dat je een nieuwe hypotheek af gaat sluiten tegen een lagere rente en betere voorwaarden. Of wel: je lost je momentele hypotheek volledig af en gaat een nieuwe en goedkopere hypotheek afsluiten. Je kiest voor een nieuwe hypotheek met een nieuw rentepercentage, nieuwe 

Wanneer hypotheek oversluiten?

Wellicht lijkt het makkelijk en logisch om je hypotheek zomaar af te sluiten wanneer je een hypotheek ziet met een lagere rente, maar je doet dit niet zomaar. Oversluiten kost immers ook geld, dus je stapt niet zomaar over. Je gaat alleen een hypotheek oversluiten wanneer dit je in totaal veel meer oplevert dan dat het je kost. Alleen dan is het winstgevend.

De reden dat mensen een hypotheek oversluiten is dus en de lagere rente en de betere voorwaarden. Toch is de reden dat je extra kunt lenen bij het oversluiten van een hypotheek ook iets dat mensen er over na doet denken. Hieronder lees je een uitwerking van de redenen om een hypotheek over te sluiten. Op die manier kun jij ook kijken of je eventueel jouw hypotheek wilt oversluiten.

Execution only

Minder rentekosten

De hoofdzakelijke reden dan mensen een hypotheek oversluiten heeft natuurlijk te maken met de lagere maandlasten. Momenteel is de hypotheekrente enorm laag. Of wel: je bent een relatief laag bedrag kwijt aan rente per maand als je op dit moment een hypotheek afsluit of oversluit. Als je een hypotheek hebt afgesloten toen de rente veel hoger was, kun je dus het beste kiezen voor oversluiten. 

Betere voorwaarden

Als je voor een langere rentevaste periode kiest, blijf je deze hele tijd dit lage rentepercentage betalen, ook als de rente weer gaat stijgen. Je hebt een zekerheid over je maandlasten en die zekerheid is voor velen een doorslaggevende reden om te kiezen om hun hypotheek over te sluiten.

Een hoger bedrag lenen

Het kan voorkomen, zeker nu, dat jouw huis meer waard is geworden. Wellicht kun je een hogere hypotheek afsluiten dan wat je momenteel aan hypotheek open hebt staan. Ook dan kun je kiezen om je hypotheek over te sluiten. Bijvoorbeeld bij Execution only. Dit extra geldbedrag kun je ook weer uitbesteden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *