Wat is de beste organische mulch voor mijn tuin

Mulch is uiterst nuttig voor een tuin. Het houdt vocht in de grond vast zodat u niet vaak water hoeft te geven en fungeert als een isolator zodat de wortels van uw planten niet te warm worden. En het remt de groei van onkruid, dus dat betekent dat u minder vaak hoeft schoon te maken.

Wat is de beste natuurlijke mulch?

Er zijn verschillende soorten natuurlijke dode mulch: cacaodoppen, stro, hooi, bladeren en grassen. Maar wat is de beste keuze voor uw tuin?

Cacaodoppen mulch

Veel mensen geven de voorkeur aan planten die van neutrale of alkalische grond houden en het maken van cacaodoppen mulch is de beste optie voor dit soort planten. Het breekt langzaam af en levert belangrijke voedingsstoffen voor de bodem. Bovendien is deze mulch bedoeld om de bodemverdichting te verminderen.

Mulchen met gras en droge bladeren

Voor degenen die thuis gras hebben, gebruik de restanten van het gemaaide gras. Gras is licht en kan worden gebruikt voor alle soorten planten en vooral voor zaden, jonge en tere zaailingen. Gras moet goed gedroogd zijn voordat het als mulch wordt aangebracht, want anders kan het aan de onderkant gaan schimmelen en de grond verontreinigen.

Dennen Stro mulch

Dennen stro is vrij verkrijgbaar in gebieden met dennenbomen en is goedkoop in aanschaf. De voordelen van dennenstro zijn legio en het helpt de ideale omstandigheden te creƫren voor planten die van zure grond houden. Sommigen beweren dat het zelfs alkalische bodems kan helpen aanzuren, hoewel dit zeer omstreden is omdat het afhangt van de locatie en de bodemgesteldheid.

Dus wat is de beste keuze van organische mulch?

Voor bloemperken kiest u over het algemeen een eenvoudige schorsmulch. Strooi het 4 tot 5 cm dik rond uw bloemen en zorg ervoor dat het hele bloembed bedekt is. Gebruik voor de achtertuin en de moestuin sneller afbreekbare materialen zoals bladeren en gedroogd gras.

Idealiter moeten tuinen twee keer per jaar worden beschermd – een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Het is geen exacte wetenschap: als het weer te koud of te warm wordt, is het tijd om uw tuin te mulchen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *