Wat is de perfecte hoogte voor een vloerlamp?

Mensen vragen vaak wat de perfecte hoogte voor een vloerlamp is. Het antwoord is niet zomaar geven. Het hangt allemaal af van waar de lamp moet komen en waarvoor deze moet worden gebruikt. Als de vloerlamp voor een specifiek doel wordt gebruikt, zoals lezen, moet deze bij voorkeur niet te hoog zijn. Kleinere staande lampen zie je vaak achter de bank, naast de leesstoel of naast het bureau, waar ze worden gebruikt voor functionele werkverlichting.

Wil je een vloerlamp als zogenaamde statement lamp, dan moet deze het liefst zo groot mogelijk zijn. Over het algemeen is er niet één perfecte hoogte voor een staande lamp, maar er zijn perfecte hoogtes voor bepaalde doeleinden. Het hangt er dus allemaal vanaf waar je je vloerlamp voor nodig hebt, hoe hoog deze moet zijn.

Voordat je jouw volgende vloerlamp kiest, hebben we een aantal punten voorbereid waar je op moet letten. Het is niet om je bang te maken, maar meer bedoeld als een checklist. Natuurlijk hoef je al deze zaken niet 100% in de hand te hebben, maar als je niet goed weet waar je moet beginnen, kan het je misschien een eind op weg helpen om de juiste vloerlamp te vinden.

Wat past bij jouw stijl?

Voordat u uw aanstaande vloerlamp kiest, is het misschien een goed idee om de rest van de woonkamer rond te kijken om te zien hoe de stijl in uw woonkamer is. Als er veel kleuren en meubels in leuke vormen zijn, kun je voordelig kiezen voor een vloerlamp in een iets andere kleur of in een leuke vorm. Als daarentegen de hele woonkamer wordt gekenmerkt door een eenvoudige, minimalistische inrichting, is het waarschijnlijk logischer om een ​​vloerlamp te vinden die bij deze stijl past.

Welke materialen heb je nog meer in de woonkamer?

Welke materialen je in de woonkamer hebt staan ​​(of waar je vloerlamp moet staan) hebben ook inspraak voordat je je aanstaande lamp kiest. Als het een lamp is voor in het huisje waar je duidelijk de houten wanden en het houten plafond kunt zien, kan deze er geweldig uitzien met een vloerlamp met houten poten die bij de rest van de kamer past.

Als er daarentegen veel meubels van metaal of andere materialen zijn, kun je overwegen om een ​​lamp te zoeken die beter past dan in het thema. Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor een lamp die helemaal opvalt tussen het overige interieurdesign, als je wilt dat deze echt in het oog springt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *