Wat je allemaal moet weten over liftonderhoud

Heb je een huislift of een lift in je bedrijfspand? Dan is het belangrijk dat deze eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt krijgt. Tijdens de onderhoudsbeurt wordt de lift op een aantal cruciale punten gecheckt. In dit artikel vertel ik je wat deze punten precies zijn en met welke kosten je ongeveer rekening moet houden.

Bron: https://www.liftoffertes.be/

Hoe frequent moet een personenlift worden gecontroleerd?

Een personenlift heeft onderhoud nodig. Als dat niet gebeurt, kunnen er storingen optreden en is er de kans dat de lift eerder kapot gaat. Het is daarom wel zo veilig om geregeld onderhoud uit te laten voeren. Hoe vaak een lift precies onderhoud nodig heeft is afhankelijk van een aantal zaken, waaronder de intensiteit van het gebruik en het aantal storingsmeldingen. Sommige liften hebben hoeven maar eens per jaar te worden gecontroleerd, terwijl andere liften ieder kwartaal een check nodig hebben.

Onderhoudscontract afsluiten

Voor het onderhoud van huisliften en liften in bedrijfspanden worden doorgaans onderhoudscontracten afgesloten. Bij het afsluiten van een onderhoudscontract voor een personenlift is er een aantal punten waarbij je goed stil moet staan. Hoe lang duurt het voordat er een monteur ter plaatse kan zijn? Hoe is het gesteld met de klantenservice? Zijn monteurs 24/7 beschikbaar of alleen tijdens werktijden? Allemaal zaken die je je goed moet afvragen voordat je een contract afsluit. Het is dan ook zaak om aanbieders van onderhoudscontracten goed te vergelijken alvorens je een overeenkomst tekent.

De kosten van liftonderhoud

De kosten van liftonderhoud kunnen sterk uiteenlopen. Deze kosten zijn afhankelijk van het type lift, de intensiteit waarmee deze wordt gebruikt en het aantal storingsmeldingen. Afhankelijk van het aantal onderhoudsbeurten per jaar kan de prijs variëren van een paar honderd euro tot een paar duizend euro.

Meer weten over liftonderhoud of zelf liftonderhoud laten uitvoeren? Bezoek dan eens de website van Liftoffertes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *