Wat zijn knikarmschermen en wat kun je ermee?

Wanneer je op zoek gaat naar zonwering voor je huis, dan kom je ook de term knikarmschermen tegen. Om te zorgen dat je de juiste zonwering kiest, lees je in dit artikel meer over knikarmschermen. Zo ontdek je wat de voordelen zijn en waar je deze kunt aanschaffen. Lees snel verder en kom erachter wat een zonnescherm voor jou kan betekenen.

Wat zijn de verschillen tussen knikarmschermen en andere zonneschermen?

Zonnescherm is een verzamelnaam voor zonwering, waar er twee soorten van zijn. Zo zijn er uitvalschermen en knikarmschermen. Allebei hebben ze hetzelfde doel: de zon weren. Wel hebben ze een andere manier van het weren van zon.

Knikarmschermen, ook wel terrasscherm genoemd, zijn horizontale zonneschermen die alleen steunen op de gevel. Je hoeft dus geen extra steunpilaar op je terras te zetten. De knikarmen zijn aan de voorlijst bevestigd, boven de schuifpui of openslaande deuren. Knikarmschermen nemen geen ruimte in op je terras. Dat is fijn, want zo kun je alle ruimte van het terras benutten voor andere dingen, zoals een mooie loungeset of tuintafel met tuinstoelen. Maar ook creëer je schaduw op het raam of de deur waarboven het scherm is gevestigd, waardoor zonlicht en warmte niet naar binnen komt.

Eigenlijk is het grootste verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm dat knikarmschermen bedoeld zijn om onder te zitten. Een uitvalscherm is dit niet. Met een uitvalscherm zorg je namelijk juist voor verkoeling binnen in huis. Bij een uitvalscherm heb je de keuze tussen ronde of vierkante cassettes en je kunt het scherm uitbreiden met stormvaste armen. Het uitvalscherm is bedoeld als zonwering voor in huis. Handig voor de ramen.

De keuze tussen knikarmschermen of uitvalschermen is eigenlijk snel gemaakt. Je hoeft jezelf alleen af te vragen: wil ik onder het zonnescherm kunnen zitten? Zo ja, dan is de oplossing een knikarmscherm. Is het antwoord nee, dan is een uitvalscherm prima. Wil je jouw hele huis voorzien van meer schaduw, omdat het tijdens de zomer veel te warm is? Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken van deze schermen. Je kiest er dan voor om de knikarmschermen te plaatsen om de plekken waar je er onderdoor moet kunnen lopen en/of zitten. Boven de overige ramen plaats je een uitvalscherm.

Waar moet je op letten bij het kopen van een knikarmscherm?

Wanneer je een knikarmscherm wilt aanschaffen, is het slim om met een aantal zaken rekening te houden:

  • Waar bevestig je het scherm aan?
  • Hoe groot moet het scherm zijn om schaduw te creëren op jouw terras?
  • Hoe is de prijs/kwaliteitverhouding van het scherm?
  • Wil je het zonnescherm automatisch kunnen bedienen?

Aan de hand van de antwoorden op de bovenstaande vragen kom je uiteindelijk op het zonnescherm uit dat voor jouw situatie het beste is. Maar weet je niet zo goed hoe je de bovenstaande vragen moet beantwoorden? Win dan advies in van experts. Want in veel gevallen is een zonnescherm maatwerk en kom je samen met de hulp van een adviseur op het juiste scherm uit. Kijk daarom nu opsuncircle.nl/” style=”text-decoration:none;”> suncircle.nl voor meer informatie en hulp. Ook voor vragen kun jij hier terecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *