Wil jij gemakkelijk makelaars vergelijken?

Ben jij van plan je huis te verkopen, dan is makelaars vergelijken een verstandige zet. Is dit nu nodig, zit er echt zoveel verschil tussen de diverse makelaarskantoren? Absoluut, de verschillen kunnen zeer groot zijn! Helemaal omdat er vaak gewerkt wordt met courtage in de vorm van een percentage van de verkoopsom. 0,1% verschil kan dan een verschil van een paar honderd euro betekenen! Je wilt dus makelaars vergelijken op de tarieven die zij hanteren, maar dat is niet het enige dat van belang is. Je wilt ook zeker zijn van de kwaliteit en van het dienstenpakket dat zij bieden. Hoe kom je hier nu achter?

Gemakkelijk makelaars vergelijken

Je kunt natuurlijk zelf bij makelaarskantoren bij jou in de buurt langsgaan en vragen om een offerte. Maar dit is tijdrovend en veel werk. Je kunt ook een kijkje op hun website nemen, maar wat kosten betreft word je daar vaak niet wijzer van. Deze vermelden zij vaak namelijk niet. Wil je gemakkelijk makelaars vergelijken, dan doe je er goed aan om naar de website van Wat Kost Een Makelaar te gaan. Hoe werkt dit nu? Jij vult op deze site een aantal gegevens in over jouw huis en over de voorkeuren die jij hebt. Deze website stuurt dit dan door naar vier makelaardijen bij jou uit de buurt. Deze sturen vervolgens offertes naar jou op, zodat jij deze makelaars vergelijken kunt. Je bent dan uiteraard nog nergens aan gebonden, je hoeft niet voor een van deze kantoren te kiezen. Het aanvragen van de offertes is geheel vrijblijvend en het is ook nog eens helemaal gratis! Jij kunt vervolgens op je gemak de offertes naast elkaar leggen om te kijken welke jou het beste bevalt. Neem daarna altijd eerst contact op voor een kennismakingsgesprek, om te ontdekken of je ook echt een goed gevoel bij de betreffende makelaar hebt. Makelaars vergelijken is niet alleen een theoretische zaak, je moet je ook echt goed voelen bij je keuze.

Let op deze punten

Je hebt je gegevens ingevuld op Wat Kost Een Makelaar en je hebt de offertes toegestuurd gekregen. Hoe ga je nu de makelaars vergelijken? Er zijn een paar punten om op te letten:

  • zijn de genoemde bedragen inclusief of exclusief btw?
  • hoe hoog zijn de totale kosten?
  • worden er ook opstartkosten in rekening gebracht?
  • welke diensten worden er allemaal voor dit bedrag geleverd?

Dit zijn echt belangrijke aandachtspunten als je offertes van makelaars vergelijken gaat. Bij sommige makelaarskantoren krijg je namelijk een fullservice pakket, wat betekent dat al het werk dat bij de verkoop komt kijken voor jou gedaan wordt. Andere makelaardijen bieden deeldiensten aan, je moet dan bijvoorbeeld zelf voor goede foto’s van jouw woning zorgen of jij wordt zelf geacht de rondleidingen door je huis te verzorgen. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar let ook goed op wat je voor die prijs precies krijgt! Natuurlijk zijn er nog meer punten waar je op zou moeten letten, je leest hier alles over op Wat Kost Een Makelaar. Wil je makelaars vergelijken, dan is deze website dus een goed startpunt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *