Wooninspiratie: de vele verschillende functies van een blokhut

Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om een tuinhuis of blokhut in de tuin te laten plaatsen. Het laten plaatsen van zo’n tuinhuis of blokhut brengt dan ook een hoop voordelen met zich mee. Zo kan de ruimte voor verschillende doeleinden worden gebruikt. In dit artikel vertel ik je over de verschillende functies waarvoor een blokhut uitstekend geschikt is. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Bron: www.fonteyn.nl

De perfecte opbergplek

Een blokhut of tuinhuisje is de ideale plek als je tuinspullen op een veilige manier wilt opbergen. Naast tuinspullen kun je er natuurlijk nog veel meer in kwijt. Denk bijvoorbeeld aan tuinmeubelen die niet goed tegen het winterse weer kunnen, maar je kunt ook denken aan fietsen, speelgoed of gereedschap. De blokhut wordt door de meeste mensen dan ook als opbergplek gebruikt. Het is verstandig om de blokhut af te sluiten met een slot, zodat je spullen niet alleen overdekt, maar ook veilig zijn opgeslagen.

Een tweede woonkamer

Wij Nederlanders brengen maar al te graag tijd door in onze tuin, maar door het weer is dat niet altijd mogelijk. Wees daarom eens creatief en maak van je tuinhuisje een plek waar je lekker kunt zitten, bijvoorbeeld met een lekkere loungebank, gezellige decoratie en misschien zelfs met een televisie! Door te kiezen voor een blokhut of tuinhuisje met mooie openslaande, glazen deuren waan je je buiten, terwijl je droog binnen zit!

De blokhut als hobbyplek

Naast opbergplek of extra woonruimte, dient de blokhut ook ideaal als hobbyplek. Zo is een tuinhuisje ideaal als ruimte om te sporten. Hou je van knutselen, schilderen of houtbewerken? Ook dat kun je prima in een blokhut doen. Sluit je even lekker af van de rest van de wereld en focus je op datgene wat je leuk vindt om te doen. In een blokhut kan het allemaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *